NEDSTENGT HJERNE

Året 2021 fikk ikke helt den starten jeg planla og håpet på. Jeg gikk rett og slett på en aldri så liten korona smell. Nei da, jeg ble ikke smittet av dette vederstyggelige viruset, heldigvis. Men luften gikk ut av ballongen og all inspirasjon til å skrive journal forsvant. Hva skulle jeg skrive om? Det skjedde jo fint lite og hvor kunne jeg hente inspirasjon? Alt, absolutt alt var jo stengt. Det gikk fra nedstengt samfunn til nedstengt hjerne. 

INSPIRASJON, HVOR FINNER VI DEN?

Når jeg nå ser tilbake på tiden i vinter så stemmer ikke min opplevelse helt med virkeligheten. Det skjedde jo faktisk noe. Jeg ble ferdig med kurs i ISO 9001, landet en ny kunde og startet samarbeid med en super dyktig, jovial og hyggelig fotograf som heter Morten Lauveng
Syns du navnet lyder kjent? Da leste du kanskje hans reportasje i VG+ nylig om krigsveteranen Terje

Morten har vært så grei å la meg få bruke hans bilder når jeg skriver journal. Supert for meg som ikke kan bruke penger på å kjøpe bilder og ei heller er så veldig dyktig på foto. Slikt gründersamarbeid er helt gull. Morten kan du følge på Facebook om du vil.  Fotograf Morten Lauveng Gresseng og siv i sommersoljpg


Men, tilbake til inspirasjon. Hvordan finne tilbake til inspirasjonen og kreativitet når alt stopper opp? Som dere kanskje forstår så bor jeg i Oslo. Og her har det bokstavlig talt gått vinter og vår før vi kan gjøre noe så enkelt som å stikke en kjapp tur innom Biltema. Det har vært tungt å holde hodet kaldt og humøret oppe. Klok, som jeg har blitt med årene (velger å tro det selv - smilefjes), så satt jeg stille i båten. Tanken min var å ikke tillate hodet å fokusere på elendighet og fravær av kreativitet. Det ene problemet har en tendens til å dra flere med seg. Det kan fort bli en nedadgående spiral som ikke er ønskelig. Jeg jobbet mye med meg selv for å holde riktig fokus. Og ganske riktig. Våren kom, jeg fikk gått en lang tur med en god venninne i påsken. Sola strålte og jaggu smittet den over på meg også. Det tok riktig nok noen uker før det løsnet. Men nå sitter jeg her og skriver igjen. 

TÅLMODIGHET

Livet består av hverdager og flest grå dager. Derfor er det veldig viktig for oss mennesker å ta vare på toppene. Evnen til å glede seg over egen suksess uansett hvor liten den måtte være, er essensielt. Det å kunne være tålmodig med seg selv tenker jeg er nøkkelen til å lykkes med sine mål. Som en kjent mann ved navn Harald Rønneberg i "Helt Harald" (TV2 serien hans) så godt sier "Det er begrensa hvor dritt det kan gå". Så vær tålmodig, tenk langsiktig og ikke ta en nedtur så tungt. Det går seg til skal du se, og du har mest sannsynlig lært noe du kan ta med deg videre. 


Fotograf Morten Lauveng Par i dans p Aker Bryggejpg


Covid - 19 har satt sine spor i oss alle. Jeg er intet unntak. Jeg savner vennene mine, lange samtaler, kulturopplevelser, danse og bare være med andre. Som et plaster på såret har låten til Pink og datteren hennes Willow Sage Hart gått på repeat hos meg i dag. Ikke rart den er i alle kanaler for tiden. 

Jeg avslutter med et lite utdrag av teksten: 

Cover me in sunshine
Shower me with good times
Tell me that the world's been spinning since the beginning
And everything will be alright
Cover me in sunshine

Låtskrivere: Maureen McDonald / Amy Allen 

Videoen kan du se HER Anbefales!

Alle bilder i journalen kan kjøpes hos
 Fotograf Morten Lauveng