SENK SKULDRENE MED GOD PLANLEGGING

Nytt år, nye idéer skal prøves ut og pågående prosjekter skal følges opp. Hvor finner vi tid til alt?

For oss gründere er ikke 1. Januar noe større merkedag enn at et nytt regnskapsår starter. 
Jobben med utvikling og læring er en pågående prosess som ikke stopper opp pga ferier og høytider. Nyttårsaften er nok heller ikke dagen for å klekke ut nye, innovative og spennende idéer å jobbe videre med.

Men vi har ofte kunder som starter prosjekter i nytt regnskapsår og da må vi være klare.

KALENDER

Jeg har lært «the hard way» at for å kunne ha en viss fremgang, må jeg planlegge . Jeg må gå gjennom hele året nå i januar for å ha en viss kontroll.
Året og tiden skal passe sammen med kunder sine planer, ferier, høytider, familietid, samvær med venner og min egentid. Ofte har vi gründere en jobb ved siden av også. Så mitt aller beste råd for det nye året er å sette seg ned med kalenderen og lage en plan for hele året.

Plott inn de datoene du allerede vet er opptatt. Legg inn ferier, familedager (f.eks bursdager, bryllup, konfirmasjon, jubileer osv), skolemøter, årsmøte i borettslaget, høytidsdager osv. Møter med kunder, kurs, seminar, dager og timer du allerede nå vet du er engasjert.


woman-holding-diary-using-mobile-phone-smilingjpg

EGENTID


Så til den viktigste øvelsen og vanskeligste prioriteringen vi må gjøre;  Sette av egentid.
Tid til hvile, trening, rekreasjon, finne inspirasjon - kanskje gå på kunstutstillinger, en konsert, delta på kurs, en tur i fjellet alene. Vi har alle ulike behov og metoder for å hente oss inn igjen og finne inspirasjon. Vet du hva som er din? 


I min første oppstart nedprioriterte jeg egentiden og sett i etterkant var det en veldig feil avgjørelse.

Jeg sa ja til alt for mye. Ønsket å være åpen, tilgjengelig og veldig på tilbudssiden. Jeg ble sliten, uinspirert og tok ikke godt nok vare på meg selv. Noe som resulterte i at viktige avgjørelser ble utført og gjort helt feil.

Så legg inn egentid i kalenderen din. Det høres kanskje rart ut, men for meg har det vært viktig for å kunne være gründer uten konstant høye skuldre og dårlig samvittighet.

Jeg anbefaler at du tar deg tid nå til å planlegge året 2021. Vær også åpen for at kalenderen din ikke er skrevet i stein. Kalenderen vår er et arbeidsverktøy. Hendelser utenfor vår kontroll skjer og vi må ta høyde for at revisjon av kalenderen er nødvendig underveis. Noen perioder er også mer hektisk enn andre.  

Få gjerne en i nær familie, venn eller mentor til å se over kalenderen din og vær åpen for innspill.

Godt nytt gründer år!